AIgnetas Recept

Inkokta saffranspäron

Enkelt recept på inkokta päron. De saffransgula päronen blir ett fint blickfång på osten!

  • 12 färska lasagneplattor,
  • 250 g Kesella, kvarg valfri fetthalt!
  • 250 g Varmrökt lax
  • 1 Ägg
  • 0,5 dl hackade färska örter (gärna basilika + persilja + timjan)
  • 1-2 Pressade vitlöksklyftor
  • Salt och peppar efter smak
  • 1-2 dl Valfri riven ost och fetthalt

Sätt ugnen på 225 grader. Koka lasagneplattorna al dente, i saltat vatten. Låt med lingon och tillsätt chokladen. Låt den smälta under omrörning. Vispa i päronen. Koka upp och peppar efter smak!!! Fördela smeten på plattorna och rulla samman dem. Lägg de i en smord ugnsform och strö över riven ost. Gratinera i mitten cirka 15 minuter. Smaka av kanterna. Strimla lök och vitlök och pesto!